Evenementen

• Hemelvaartconferentie: Wat is het wezenlijke van de kwantumfysica? 25 mei 2017

Rond Hemelvaart vindt een internationale conferentie over de kwantumfysica plaats, van 25 tot en met 28 mei 2017 in het Cultuur- en Congrescentrum Antropia (Hoofdstraat 8) in Driebergen-Rijsenburg. Het gaat om het ontstaan van deze beroemde theorie met de verschillende interpretaties en hoe er tegenwoordig mee wordt om gegaan. Er zal vanuit filosofische, projectief geometrische en antroposofische gezichtspunten naar aspecten van deze theorie worden gekeken.
    De voertaal is in principe Duits en Engels. De kosten inclusief koffie, thee, middag- en avondeten zijn €185,-. Aanmelding is mogelijk via een email, gaarne vóór 15 mei, naar Jan Steenbruggen steenbruggen@planet.nl. Nadere informatie kan bij Jan Steenbruggen (+31306922962) of Mario Matthijsen (m.m.matthijsen@hetnet.nl +31703546090 +31651435885) worden verkregen.

Uitvoerig programma met samenvattingen van de bijdragen, klik hier: Hemelvaart Conferentie 2017 programma.

Bekijk evenement

• Algemene Ledenvergadering 2017 Antroposofische Vereniging in Nederland 02 jun 2017

Het bestuur nodigt de leden van de Antroposofische Vereniging uit voor de algemene jaarvergadering die zal worden gehouden op vrijdagavond 2 juni en zaterdag 3 juni 2017.

Vrijdagavond 2 juni
    Herdenking van de gestorvenen
    Grote zaal Iona-gebouw, Driebergen

18.30 uur: Inloop met koffie en thee
    19.00-21.00 uur: Herdenking gestorvenen, met biografieën en muzikale omlijsting.

• Algemene Ledenvergadering 2017 Antroposofische Vereniging in Nederland 03 jun 2017

Het bestuur nodigt de leden van de Antroposofische Vereniging uit voor de algemene ledenvergadering die zal worden gehouden op vrijdagavond 2 juni en zaterdag 3 juni 2017.

Voor deelname aan de algemene ledenvergadering is aanmelding gewenst. Vul hiervoor het onderstaande formulier in (naar beneden scrollen).

Zaterdag 3 juni
    Jaarvergadering
    Grote zaal Iona-gebouw, Driebergen

09.30-10.00 uur: Ontvangst met koffie en thee (in restaurant Iona-gebouw)
    10.00-10.15 uur: Opening voorzitter en inleiding op het jaarthema
    10.15-10.55 uur: ‘Gevoel voor karma’ door Reinke Chavannes en Rinke Visser
    10.55-11.15 uur: Euritmie
    11.15-12.30 uur: Jaarverslag door bestuur, alsmede het verslag van de Vrije Hogeschool voor Geesteswetenschap
    12.30-13.00 uur: Voorstellen van het werkgroep-thema voor de middag
    13.00-14.00 uur Gratis lunch in het restaurant
    14.00-15.30 uur: Werkgroepen: Werken aan ‘Gevoel voor karma’
    15.30-16.00 uur: Theepauze
    16.00-16.15 uur: Essenties uit de werkgroepen
    16:15-16:30 uur: Euritmie
    16.30-17.00 uur: Vooruitblik komende zeven jaar en afsluiting

Bekijk evenement

• Peter Staal over depressie 08 jun 2017

Op veler verzoek is Peter Staal, antroposofisch huisarts in Tilburg, wederom bereid gevonden om voor Antroposana Eindhoven een avond te verzorgen, ditmaal over het onderwerp depressie.

Naast de inhoudelijke aspecten zal hij ook ingaan op de methodische benadering vanuit de antroposofie, zoals deze mede door het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg aan Hogeschool Leiden met het veld is ontwikkeld.

Donderdag 8 juni, 20.00-22.00 uur, Novaliscollege, kosten € 5, voor niet-leden € 7,50, info henkwillemverboom@gmail.com.

• Midzomerviering 2017 16 jun 2017

De Jeugdsectie organiseert alweer de vierde ‘Midzomerviering’ deze zomer, op 16, 17 en 18 juni, op een prachtige locatie in het midden des lands: de biologisch-dynamische boerderij Veld en Beek in Doorwerth (omgeving van Arnhem). Het wezen van én achter de natuur, ecologie en onze verhouding daartoe in een overwegend materialistische samenleving, zal het hart van deze bijeenkomst kleuren. Dit alles bekeken in het licht van de zomerzonnewende! Leeftijd: 18 tot 35 jaar. Kosten: 65 euro all-in. Aanmelden via www.midzomerviering.nl.

• Levende verbindingen. Wereldwijde perspectieven op antroposofische meditatie 07 jul 2017

U bent welkom op de eerste openbare conferentie aan het Goetheanum die helemaal aan het thema meditatie wordt gewijd.

Deze conferentie is een inleiding op antroposofische meditatie. Voor allen die een diepere blik willen werpen op de methoden en fundamenten. Medewerkers uit de hele wereld komen om hun ervaringen te delen uit de praktijk van wetenschap en kunst, uit professioneel en dagelijks leven. Er wordt inzicht geboden in de huidige praktijk van antroposofische meditatie, zoals zij is en wat zij kan worden door nieuwe verbindingen.

7-9 juli Goetheanum, Dornach, Zwitserland