Artikelen jaarthema 2015-2016

In het Nederlandse vertaalde artikelen vanuit het Goetheanum uit Anthroposophie Weltweit zijn hier op de website te vinden.

‘Zelfkennis en aanvaarding van de wereld’ was het jaarthema 2015-2016 van de Algemene Antroposofische Vereniging. Uitgangspunt vormde hierbij de spreuk van Rudolf Steiner:

Wanneer de mens zichzelf doorgrondt,
dan wordt het zelf tot wereld;
doorgrondt de mens de wereld,
dan wordt de wereld tot zijn zelf.

In Anthroposophie Weltweit zijn vanuit het Goetheanum verschillende bijdragen hierover verschenen.