Bibliotheek

De bibliotheek van de Antroposofische Vereniging in Nederland is voor iedereen toegankelijk. Ze is gevestigd in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag en heeft een landelijke functie voor particulieren en bibliotheken.

In de publieksruimte staan de boeken en tijdschriften opgesteld die u vrij kunt raadplegen. Daarnaast is er een magazijn waar de rest van de collectie is ondergebracht. Deze boeken vindt u via de catalogus en zijn op aanvraag in te zien en te lenen.

De bibliotheek heeft een eigen website: www.bibliotheekavin.nl.

Collectie

De collectie omvat een vrijwel volledige verzameling van de Nederlandse antroposofische literatuur, een groot deel van de Duitse en een representatieve keuze uit de Engelse literatuur. Hierbij vindt u zowel inleidende werken als gespecialiseerde wetenschappelijke literatuur en alles wat daar tussen ligt.

Daarnaast bezit de bibliotheek een representatieve verzameling boeken op het gebied van de algemene cultuur, zoals architectuur, gedichtenbundels, biografieën en filosofie.

De omvang van de collectie omvat momenteel ruim 17.000 boeken, 240 tijdschriften (waarvan 50 in lopend abonnement) en 100 DVD’s.

Om uw weg in de literatuur te vinden, staan u de volgende hulpmiddelen ter beschikking:

  • een catalogus die online te raadplegen is op www.bibliotheekavin.nl;
  • deskundige medewerkers om uw vragen te beantwoorden.

Boeken lenen

Aan het bezoeken van de bibliotheek en het ter plaatse raadplegen van de collectie zijn geen kosten verbonden. Wilt u boeken lenen, dan kunt u voor een jaar of een half jaar een abonnement aanschaffen. De termijn kan op elk willekeurig moment ingaan. Bij inschrijving aan de balie dient u een geldig legitimatiebewijs te tonen. Lezers kunnen ook telefonisch, schriftelijk of per e-mail of via het contactformulier op de website literatuur aanvragen.

De uitleentermijn bedraagt vier weken. Deze kan telefonisch of per e-mail verlengd worden, tenzij een titel gereserveerd is voor een andere lener. Wanneer u lid bent van de bibliotheek kunt u ook verlengen via de website door in te loggen met uw e-mailadres. Logt u voor het eerst in krijgt u direct een wachtwoord via uw opgegeven e-mailadres. Bij overschrijding van de uitleentermijn wordt een boete van 10 cent per dag gerekend.

Desgewenst sturen wij tegen verzendkosten en € 1 administratiekosten de boeken op via de post.

Wij kunnen voor onze leners ook boeken aanvragen bij andere bibliotheken in binnen- en buitenland. Tijdschriften en naslagwerken worden niet uitgeleend.

Tarieven

  • ledentarief: gratis of vrijwillige bijdrage
  • normaal tarief: € 16,00 p/jaar; € 9,00 p/half jaar óf € 1,50 p/boek
  • gereduceerd tarief: (65+, Ooievaarspas, studenten) € 8,00 p/jaar ; € 4,50 p/half jaar óf € 0,75 p/boek
  • reserveren van uitgeleende boeken: € 0,50
  • dvd’s: € 0,50
  • boete, per dag per boek: € 0,10

Contact

Bibliotheek van de Antroposofische Vereniging in Nederland
Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag, 070-354 01 18
bibliotheek@antroposofie.nl

Via de website van de bibliotheek in het menu contact kunt u een vraag stellen. Als lid van deze bibliotheek kunt u inloggen en vervolgens online boeken en dvd’s reserveren. U kunt ze vervolgens ophalen in Den Haag of tegen verzendkosten laten opsturen.

Triodos Bank: NL25 TRIO 0197 7706 57

Openingstijden

De bibliotheek is open op:

Woensdag 10.00-17.00 uur
Donderdag 10.00-17.00 uur
Vrijdag 10.00-17.00 uur

Er is gratis wifi beschikbaar in onze bibliotheek.

Bereikbaarheid

Vanaf Centraal Station: buslijn 24, richting Kijkduin, halte Vredespaleis; of buslijn 22, richting Duindorp, halte Bankaplein. Tramlijn 16 richting Statenkwartier, halte Ary van der Spuyweg.

Vanaf Hollands Spoor: tramlijn 1, richting Scheveningen Noorderstrand, halte Ary van der Spuyweg.

De bibliotheek is door haar ligging op de tweede verdieping slecht toegankelijk voor minder validen. Zij kunnen telefonisch, via de mail of schriftelijk literatuur aanvragen.

Motief.online

Blijf via Motief.online op de hoogte van alle actuele berichten uit de antroposofische beweging en daarbuiten, blader door de evenementenkalender en bekijk de meest recente Motief, het ledenblad van de AViN. Ook is op deze website een actueel overzicht te vinden de ledengroepen, studiecentra en klassenuren.