Bibliotheek

De bibliotheek van de Antroposofische Vereniging in Nederland is voor iedereen toegankelijk. Ze is gevestigd in het Elisabeth Vreedehuis in Den Haag en heeft een landelijke functie voor particulieren en bibliotheken.

In de publieksruimte staan de boeken en tijdschriften opgesteld die u vrij kunt raadplegen. Daarnaast is er een magazijn waar de rest van de collectie is ondergebracht. Deze boeken vindt u via de catalogus en zijn op aanvraag in te zien en te lenen.

De bibliotheek heeft een eigen website: www.bibliotheekavin.nl.

Collectie

De collectie omvat een vrijwel volledige verzameling van de Nederlandse antroposofische literatuur, een groot deel van de Duitse en een representatieve keuze uit de Engelse literatuur. Hierbij vindt u zowel inleidende werken als gespecialiseerde wetenschappelijke literatuur en alles wat daar tussen ligt.

Daarnaast bezit de bibliotheek een representatieve verzameling boeken op het gebied van de algemene cultuur, zoals architectuur, gedichtenbundels, biografieën en filosofie.

De omvang van de collectie omvat momenteel ruim 17.000 boeken, 240 tijdschriften (waarvan 50 in lopend abonnement) en 100 DVD’s.

Om uw weg in de literatuur te vinden, staan u de volgende hulpmiddelen ter beschikking:

  • een catalogus die online te raadplegen is op www.bibliotheekavin.nl;
  • deskundige medewerkers om uw vragen te beantwoorden.

Contact

Bibliotheek van de Antroposofische Vereniging in Nederland
Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, 2585 GP Den Haag, 070-354 01 18
bibliotheek@antroposofie.nl

Via de website van de bibliotheek in het menu contact kunt u een vraag stellen. Als lid van deze bibliotheek kunt u inloggen en vervolgens online boeken en dvd’s reserveren. U kunt ze vervolgens ophalen in Den Haag of tegen verzendkosten laten opsturen.

Motief.online

Blijf via Motief.online op de hoogte van actuele berichten uit de antroposofische beweging en daarbuiten, blader door de evenementenkalender en bekijk de entree van Motief, het ledenblad van de AViN. Ook is op deze website een actueel overzicht te vinden van ledengroepen, studiecentra en bijeenkomsten van de esoterische cyclus.