Evenementen

 • 10e editie zomeruniversiteit antroposofie België 19 jul 2019

  Van 19 tot 26 juli 2019 vindt in Château Frandeux de tiende edite plaats van de jaarlijks zeer succesvolle zomuniversiteit antroposofie.

  Alle informatie staat op de nieuwe website, waar ook de inschrijvingen voor de zomeruniversiteit zijn geopend. Bekijk evenement

 • Zomerweek Het kleurenbuffet 2019 05 aug 2019

  Zomerweek met Paul van Panhuys en Frederiek Nelissen.

  Wie zou er niet willen onderduiken in de wereld van kleur, willen proeven, voelen en bewegen, het gesprek aangaan met de kleur zodat deze een belevenis wordt, een avontuur?!

  In de ochtenden zal Paul van Panhuys fenomenologische oefeningen tussen licht en donker doen en hierin zullen de kleuren ontstaan. Onderzoekend zullen we ons in de fenomenen begeven en proevend zelf waarnemen wat er gebeurt. Er zal worden getekend, geboetseerd en in speksteen worden gewerkt, een kleurencirkel gemaakt van bloemen. Er zullen enkele inleidende beschouwingen zijn met de uitnodiging tot uitwisseling.

  In de middag zal er worden geschilderd met Frederiek Nelissen, ingeleid met verschillende speelse oefeningen, waarna we de kunstenaar in onszelf gaan ontdekken… Er zal worden gewerkt op schildersdoek met acryl. In de oefeningen wordt met verschillende materialen gewerkt.

  Praktische informatie

  Datum: 5-9 augustus

  Tijd: 10.00-17.00 uur

  Plaats: Breda

  Kampeermogelijkheden en er zijn enkele kamers beschikbaar.

  Kosten: € 350 (inclusief materiaal, koffie en thee), exclusief maaltijden, in overleg kan er meegegeten worden.

  Aanmelden: info@frederieknelissen.nl en door overmaking op rekeningnr: NL34 INGB 0002 182005

  Telefoon: 06-1259 3893 of 06-2244 7764

 • Goetheanum zomerweek 05 aug 2019

  Kapitelen boetseren met Irene van der Laag. Een bruisende impuls, alles in beweging brengend, in een wereld van vormkrachten en metamorfose, tot rust komend in een beeld waarin de essentiële verhoudingen en krachten zichtbaar worden in het gebaar van een nieuwe fase. Dan weer een impuls die alles opnieuw in beweging brengt en tot rust komt in de volgende vorm.

  Volgens de wetmatigheden van de metamorfose, van oerbegin tot toekomstbeeld, werken de zeven planeten in de ontwikkeling van aarde en mens telkens vernieuwend, veranderend, wordend.

  We herkennen daarin de aardefasen, de cultuurfasen, of de levensloop, door herhalen, omvormen, spiegelen. We boetseren 7 dagdelen, telkens één kapiteel, van de Oude Saturnus tot de toekomstige Venus. Zie ook de folder.

  5 tot 9 augustus, 5 ochtenden en 2 middagen, dinsdag en donderdag. Oranjerie, landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25, Driebergen. Kosten € 340, inclusief koffie/thee en 2 lunches.

  Deelname op volgorde van betaling. Info en opgeven: irene.vanderlaag@planet.nl.

 • ‘Kunnen wij nader kennismaken?’ 22 aug 2019

  Van donderdagavond 22 augustus tot en met zondagochtend 25 augustus vindt er op landgoed Kraaybeekerhof een werkconferentie plaats die in het teken staat van natuurwezens.

  Op deze ideale plek met haar variatie in sferen willen we verschillende methodes van onderzoek en beleving een podium bieden. Onder anderen met Frans Romeijn en Willem Daub.

  De openingslezing op donderdagavond is openbaar en wordt gehouden door Bastiaan Baan, priester in de Christengemeenschap.

  Klik hier voor de uitgebreide folder.

  Organisatie: Rosalind Veltman, Marian van den Berg-Wieriks en Rien van den Berg. Informatie: rienvandenberg@hotmail.com of 06-1507 7970 .

 • Conferentie ‘Soul of Europe’ in Brussel 23 aug 2019

  De tiende ‘Soul of Europe’ Conferentie vindt plaats van 23 tot 25 augustus 2019 in Brussel. Na negen ‘Soul of Europe’ conferenties, die in Amsterdam van start gingen en door Boedapest, Praag, Gdansk, Varna aan de Zwarte Zee, Simeria in Roemenie, Lahti in Finland, Kiёv en Tbilissi in Georgie gingen, is Brussel gastheer van de tiende conferentie.

  Deze conferentie over de ziel van Europa vindt plaats in het politieke hart van Europa en heeft als hoofddoel om van gedachten te wisselen over de belangrijke uitdagingen waarmee Europa – en met name de Europese Unie (EU) – wordt geconfronteerd, en om een gemeenschappelijke visie op de missie en de toekomst van Europa te ontwikkelen. Bekijk evenement

 • Verbreding geneeskunst 23 aug 2019

  Astrid Engelbrecht (1952) zet zich als antroposofisch consultatief arts in Hamburg in voor de ontwikkeling en verbreding van de geneeskunst. Met behulp van etherisch waarnemen stemt zij de door haar ontwikkelde werkwijze en medicatie af op veranderingen in de constitutie van de hedendaagse mens. Thema van deze openbare voordracht in het Duits is de samenwerking van de mens met zijn lichaamswezen, met vertaalhulp bij moeilijke passages.

  Vrijdag 23 augustus, 19.30-21.00 uur, vrijeschool De Kleine Johannes, Oosterstraat 3a, Deventer (3 minuten lopen vanaf het trein station). Kosten € 10. Aanmelden noodzakelijk: irtha@kpnmail.nl, 0575-57 21 24.

Motief.online

Blijf via Motief.online op de hoogte van actuele berichten uit de antroposofische beweging en daarbuiten, blader door de evenementenkalender en bekijk de entree van Motief, het ledenblad van de AViN. Ook is op deze website een actueel overzicht te vinden van ledengroepen, studiecentra en bijeenkomsten van de esoterische cyclus.