• Mar-Lin Schut interviewt 12 dec 2018

Mar-Lin zal Volkert Engelsman, directeur van Eosta, interviewen. Volkert heeft dit jaar de duurzame troonrede gehouden en was in 2017 nummer 1 van de duurzame top 100 van Trouw. Het vraaggesprek met kunstzinnige intermezzi gaat over leven en werk; hoe loopt het lot?

Woensdag 12 december 2018, 20.00-21.30 uur, Elisabeth Vreedehuis, Riouwstraat 1, Den Haag. Aanmelden via mschut@spraakmakend.nl, (070) 427 35 57. Vrijwillige bijdrage.

• De heilige nachten, een weg naar innerlijke gezondheid 13 dec 2018

AntropoSana Eindhoven (en omstreken) biedt op 13 december 2018 weer een lezing aan.

Deze keer wordt het thema ‘De Heilige Nachten’ tussen Kerstmis en Driekoningen besproken door Frans Lutters, vrijeschooldocent, onderzoeker, publicist.

De periode tussen Kerstmis en Driekoningen is een tijd van rust en bezinning.

Dromen, ontmoetingen en gesprek geven mogelijkheden tot innerlijke verdieping en daarmee tot bron van gezondheid. Frans Lutters geeft al jaren lezingen en werkgroepen over dit thema en publiceerde een boek hierover. De avond zal zowel inhoudelijk als praktisch gericht zijn op het zelf werken met de Heilige Nachten.

Novaliscollege, Sterrenlaan 16, Eindhoven

Donderdag 13 december 20.00-22.00 uur

Leden: € 5, niet-leden € 7,50

• Geannuleerd – Het Goetheanum als beeld van innerlijk leven 14 dec 2018

De Christologie en de Michaëlimpuls zijn centrale thema’s in de antroposofie.  Rudolf Steiner verwerkt deze thema’s op indringende wijze in de beeldentaal van het Goetheanum en verbindt daaraan de oproep tot spiritualisering van de cultuur en onze verantwoordelijkheid voor een toekomst van de mensheid.  Het is dus van actuele betekenis dat we ons met deze bouw blijvend bezig houden en met de erin gelegen oproep te verbinden. Daartoe nodigen we u tot deelname aan deze conferentie uit. Bekijk evenement

• Geen kerstmarkt op Landgoed Kraaybeekerhof 15 dec 2018

In de nieuwe Antroposofie Magazine van december 2018 staat per abuis dat er op 15 december een kerstmarkt is op Kraaybeekerhof. Dit is echter niet het geval. Er is dit jaar helaas GEEN kerstmarkt op het landgoed.

• Kerstviering Driebergen 16 dec 2018

Joep Eikenboom houdt een voordracht over Johannes de Evangelist. 27 december is de naamdag van Johannes de Evangelist. Op Sint-Jansdag, 24 juni, het hoog-zomerfeest, hebben we gekeken naar de figuur van Johannes de Doper. Rudolf Steiner wees op de verbinding van deze twee belangrijke figuren in relatie tot Lazarus.

Zondagavond 16 december, grote zaal van Woonoord Kraaijbeek, Hoofdstraat 41 in Driebergen, 20.00 uur. Openbare bijeenkomst, georganiseerd door de beide ledengroepen van de AViN in Driebergen. Vrijwillige bijdrage. Informatie: Kitty Steinbuch 0343-51 24 91.

• Kerstviering Den Haag 23 dec 2018

“De toekomstkracht van Novalis”.
    Lezing door Harry Buisman, met euritmie, spraak en muziek.
    Voor leden en belangstellenden van de Antroposofische Vereniging.

Zondag 23 december, 15.00-17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.
    Elisabeth Vreedehuis,  Riouwstraat 1, Den Haag

Blijf via Motief.online op de hoogte van actuele berichten uit de antroposofische beweging en daarbuiten, blader door de evenementenkalender en bekijk de entree van Motief, het ledenblad van de AViN. Ook is op deze website een actueel overzicht te vinden van ledengroepen, studiecentra en bijeenkomsten van de esoterische cyclus.