Zuurstof en waterstof

Zuurstof en waterstof

Teksten van de voordrachten gehouden op 11 maart 2017 in het Helicongebouw in Zeist zijn hier te downloaden: Zuurstof en Waterstof.

In maart 2017 werd vanuit verschillende secties van de Antroposofische Vereniging in Nederland een derde bijeenkomst gehouden rond het thema stoffen. Het doel is om te kijken hoe verschillende vakgebieden met stoffen omgaan en op welke wijze we van elkaar kunnen leren. De vakgebieden waren ditmaal bodemkunde, aardrijkskunde, scheikunde, euritmie en geneeskunde.

Na stikstof en koolstof in 2016 en calcium en fosfor in 2015 werden in 2017 zuurstof en waterstof als onderzoeksthema gekozen. De keuze van zuurstof en waterstof heeft ook te maken met het feit dat we op deze wijze naast koolstof en stikstof kennis maken met twee extra stoffen die overal in de levende natuur een belangrijke rol spelen.

De betrokken secties zijn die voor:
landbouw,
natuurwetenschap,
gezondheidszorg,
woord, euritmie en muziek.

 

Motief.online

Blijf via Motief.online op de hoogte van actuele berichten uit de antroposofische beweging en daarbuiten, blader door de evenementenkalender en bekijk de entree van Motief, het ledenblad van de AViN. Ook is op deze website een actueel overzicht te vinden van ledengroepen, studiecentra en bijeenkomsten van de esoterische cyclus.

Deze website
Ores quisque experorit reptatur? Emporro te rescid quatio. Nam que est, consequatem que es adigend itatur, tem et venienim dus ut et re nam, sincit facerna temquodi aut ex eremperest, torectibus niet, que offictem et.
Lees meer over de vereniging >

Contactgegevens
Antroposofische Vereniging in Nederland
Boslaan 15
3701 CH Zeist
Telefoon: (030) 691 82 16
secretariaat@antroposoie.nl