default-header Festival 2025 - AViN - Antroposofische Vereniging in Nederland

Festival 2025

Waldorffestival23 GroenerGroeien zaterdag 34 scaled

In de grote wens naar een succesvolle samenwerking in het antroposofische veld, een uitnodigende houding naar de wereld en een proactieve deelname aan de maatschappelijke discussie, wil de Antroposofische Vereniging in Nederland (AViN) een reuze festivalspektakel organiseren.

Plan

Op de planning staat het Hemelvaartweekend van 2025 (30 & 31 mei 2025) waar op vrijdag en zaterdag het uitgestrekte landgoed De Reehorst omgetoverd zal worden tot een event vol belevenissen, workshops, muziek, lekker eten, verdiepende forums, debatten, lezingen, inkijkjes in de praktijk en levendige gezelligheid. Jong en oud is uitgenodigd om een stralende dag mét inhoud te beleven.  

Het bijzondere aan dit event is dat het een samenwerking zal zijn van alle antroposofisch geïnspireerde organisaties die onderdeel zijn van dit enorme netwerk. We willen samenwerken, elkaar in het zonnetje zetten zodat we, goed georganiseerd, iedereen kunnen laten zien en uitnodigen om te beleven wat voor moois de antroposofische werkgebieden in huis hebben. Het terrein zal zo onderverdeeld worden dat alle werkgebieden goed zichtbaar kunnen worden: Opvoeding & onderwijs, Kunst & cultuur, Zorg & welzijn, Landbouw & voeding, Economie & samenleving en Zingeving & ontwikkeling. Antropia geeft ruimte voor binnenactiviteiten en de ontmoeting tussen alle werkgebieden.  

Doel

Met deze grootste plannen dient het festival drie doelen (in willekeurige volgorde): 

  • Ten eerste willen we samen een dikke streep zetten onder het belang van goed georganiseerd samen werken en elkaar dragen binnen het antroposofische veld.
  • Ten tweede willen we als beweging midden in de maatschappij staan en iedereen uitnodigen om te komen proeven van de rijkdom die wij samen te bieden hebben.
  • Ten derde willen we een groot feest organiseren waarbinnen alle facetten van de antroposofie en al onze verschillende manieren van leven met de antroposofie een plek mogen krijgen. Of je nou nieuw bent of 40 jaar lid van de Antroposofische Vereniging, nieuwsgierig of kritisch, kind of volwassen, praktiserend, studerend of voelend - iedereen is welkom! Laten we op dit festival onze verbondenheid als mens vieren in al onze kleurrijkheid.

Samen!

Bij deze dus de zeer hartelijke uitnodiging om aan boord te stappen van dit grote event! Zet de datum in de agenda en zorg dat jij of de organisatie waar jij voor werkt aanwezig kan zijn op 30 en 31 mei 2025. Het overkoepelende deel van het event zal worden georganiseerd door een klein festivalteam vanuit de AViN. Elk van de zes bovengenoemde werkgebieden zal een eigen werkveldcoördinator krijgen, die de organisatie van het eigen werkveld op zich neemt en samenwerkt met de AViN en de organisaties vanuit het eigen veld.  

In de huidige eerste fase van de organisatie zijn we op zoek naar:

  • de ultieme naam voor het festival
  •  werkveldcoördinatoren die de organisatie van één van de zes werkvelden op zich neemt
  • organisaties die dit initiatief en de werkveldcoördinatoren graag op verschillende manieren willen helpen en ondersteunen
  • extra helpende handen voor het overkoepelde festivalteam. Heb je organisatorisch talent? Zin om mee te denken over een sprankelende inhoud of een uitstekende PR? Heb je een goed idee over hoe we qua beeld dit het beste de wereld in kunnen sturen? Meld je graag aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Alle beetjes helpen!

Willen we dit grootse plan tot uitvoering brengen, dan hebben we flink wat handen nodig - vele handen maken licht werk. Draag jij bij aan dit festivalsucces? Graag!

Hartelijke groet, ook namens Petra Rutgers en Anselma Remmers, 

Eveline Clignett
Evenementen AViN

Eigenaresse Waldorf Inspiration/everydaymommyday.com