default-header De kleuren zelf zijn de leer-Bijeenkomsten - AViN - Antroposofische Vereniging in Nederland

De kleuren zelf zijn de leer

Startdatum
26 oktober 2023 20:00
Einddatum
26 oktober 2023 21:30
Prijs per persoon
€10,00

Een lezing met kleurexperimenten door Wil Uitgeest

Wanneer Goethe naar het blauw van de hemel keek, probeerde hij niet met zijn denken tot het blauw door te dringen; hij liet zich doordringen door het blauw, hij gaf zich eraan prijs, begaf zich in het mysterie… tot hij er zo één mee werd dat het blauw ‘in hem kon denken’: dan kon de kleur zich in hem bewust worden van zijn eigen betekenisrijkdom.

Kleur spreekt met duizend woorden. Geel kan een licht zijn dat de duisternis splijt, maar het kan ook humor, geluk of pijn uitdrukken. Rood kan moedig zijn als een held, alarmerend als vuur of rood als de rozen die je aan je geliefde geeft. Blauw kan diep zijn als een fluwelen nacht, koud als staal of eindeloos als de lucht op een wolkenloze dag. Elke kleur heeft zijn eigen karakter, veelzijdiger en verrassender dan het karakter van een mens.

In deze voordracht zullen we door een aantal verrassende kleurexperimenten en door samen te kijken naar het kleurgebruik in natuur en kunst, proberen om de kleuren rood, geel en blauw ‘in ons te laten denken’, zodat zij zelf kunnen vertellen wie ze zijn.

Donderdagavond 26 oktober om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Gemeentezaal van de Rafaëlkerk, Van Tetslaan 4 in Zeist
Kosten: € 10,00 inclusief koffie of thee. Voor studenten: € 5,00
Hieronder aanmelden.